Házi forró csoki por ajándékba

Author: Gyöngy

Aranyos kis apró karácsonyi ajándék lehet ez az instant forró csoki. Lehet belőle sokat készíteni és minden közeli barátnak, ismerősnek  adni egyet-egyet. Doktornéni, óvónéni, védőnéni, nagymama, nagypapa, unokatesók…  Örülni fognak, hogy eszetekbe jutottak! 🙂

Hozzávalók (1 nagyméretű bébiételes üveghez, 1 l tejhez vagy tejszínhez):

fehér részhez:
8 ek porcukor
4 ek kukorica keményítő (vagy burgonyakeményítő)
csipet só
1 tk rumaroma
és:
6 ek kakaópor
1/2-1 tábla étcsoki fél kockákra tördelve

Hozzávalók a csomagoláshoz:

bébiételes üvegek vagy eldobható habzsák , ha inkább zacskókba tennéd
felragasztható műanyag szemek
piros pompom
c
somagolópapír
szalag
vastag barna filclap vagy dekorgumi lap a szarvaknak
esetleg üdvözlőkártya vagy elkészítési leírás

A fehér rész hozzávalóit alaposan elkeverjük. A keményítőt át is lehet szitálni, hogy ne nagyon csomósodjon. Az üvegbe szedjük, majd a tetejére a kakaóport és csoki kockákat is.

Esetleg ízlés szerint kerülhet bele: vanília, tejpor, reszelt narancshéj + narancs aroma, menta, mogyoró vagy mandula aroma, chili, csoki chips, fehér csoki, szárított málna, durvára tört málnás/narancsos/mentolos cukorka, dekor cukorka, pillecukor, matcha tea por

Tipp: ha olyan hozzávalót adsz hozzá, amitől tartasz, hogy megromlana (pl reszelt narancshéj), akkor a cukorhoz keverd, az tartósítja.

Fele mennyiség, fél tábla étcsokival elkészítve 1 habzsákba elég, ha valaki abba szeretné csomagolni. Ezt természetesen fél liter tejhez kell adni.

Elkészítése: 1 l forró tejhez öntjük az üveg tartalmát és folyamatosan, alaposan kevergetve addig forraljuk, míg besűrűsödik. Botmixerrel krémesíthetjük.

—————————————–

Ingredients (for 1 l milk or cream):

for the white powder:
8 tbsp icing sugar
4 tbsp cornstarch
pinch of salt
1 tsp rum aroma
and:
6 tbsp cocoa powder
1/2-1 dark chocolate

If you like it, add some of these: vanilla, powdered milk, grated orange peel & orange flavor, mint, hazelnut or almond flavor, chili, chocolate chips, white chocolate, dried raspberries, crushed raspberry / orange / mint candies, decor candy, marshmallow, matcha tea powder

Preparation: Pour everything into 1 l hot, boiling milk, stir very well until it thickens. You can use a hand mixer to make it creamier.