Thai citromfüves csirkeleves, nyers spirál zöldségekkel

Author: Gyöngy

Egy igazán friss, vitamindús leves nyers zöldségekkel. A levest külön készítem el és forrón öntöm a tálkába szedett főtt tésztára és nyers zöldségekre, így kissé átpárolja azokat. Aki nem szereti nyersen a zöldségeket, az nyugodtan dobja őket pár percre a levesbe és főzze bele.

Hozzávalók:

thai citromfüves curry
spirálra vágott nyers zöldségek, pl: répa, zeller, cukkini, pritamin paprika
tetszőlegesen még:
búzacsíra
újhagyma vagy póréhagyma karikák
apróra vágott zöldfűszerek (pl bazsalikom, koriander)
tofu kockák
lime karika
főtt tojás
főtt rizstészta, soba tészta

A zöldségeket spirálvágóval felvágom. A tojást és a rizstésztát megfőzöm.

Ezt a curryt készítettem el hal helyett csirkemellel, kissé hígabbra, leves szerűbbre. Lehet kicsit bátrabban fűszerezni, sózni, mint ahogyan egy levest készítenénk, mert a sok tészta és zöldség mellé jól jön az intenzívebb íz.

Külön tálalok mindent: egy tálban a forró levest, másikon a spirálra vágott zöldségeket, tojást, a főtt rizstésztát, tofu kockákat, zöldfűszereket (+ chiliszószt, citromszószt) és így mindenki azt szedhet a tányérjába, amit szeret…amit aztán nyakon önt a friss levessel.

Tipp: a zöldségeket Lurch spirálvágóval vágtam fel.