Almás diós zabkása
Mióta az activia gyártja az új zabkását, én is megkívántam. Otthon elkészíteni csak pár perc, így nem több idő összedobni, mint leugrani a boltba. 🙂 Ráadásul így talán egészségesebb is!
Hozzávalók (2 adag):
zabkásához:
1 csésze zabpehely
2 csésze víz (vagy a fele víz, fele tetszés szerint tej, tejszín, joghurt, kókusztej stb.)
ízlés szerint cukor vagy xilit, fahéj
pici reszelt gyömbér (elhagyható)almaszószhoz:
2 db alma
2 csapott ek étkezési keményítő 4 ek vízzel elkeverve
ízlés szerint méz
pici fahéj1 marék durvára vágott, pirított dió
A zabkásához 1 cs vizet felforralok. (ha csak vízzel készíted, akkor rögtön mindkét csészével)
Belekeverem a zabpelyhet, xilitet, fahéjat, gyömbért és néhány percig főzöm, míg megpuhul. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejszínt is. Ha valaki hígabban szereti, tegyen bele több vizet vagy tejszínt.
Az almaszószhoz az almákat megpucolom és apróra kockázom. Serpenyőben karamellizálom a mézzel. Ízesítem fahéjjal és felöntöm az étkezési keményítős vízzel, hogy krémes szószt kapjak.
Tálaláskor az almaszószt a zabkására szedem és megszóróm pirított dióval.
Vízzel készítve, méz és dió nélkül 4-5 hós babának is adhatod, ha kapja már a glutént!
(Lassan ideje lesz már megnyitni a babakaja menüpontot is! 😉 )
🙂 Még nem adtam neki, de hamarosan kipróbáljuk. A babakaja menüpontot meglátjuk. :))