Almás diós zabkása

Almás diós zabkása

Mióta az activia gyártja az új zabkását, én is megkívántam. Otthon elkészíteni csak pár perc, így nem több idő összedobni, mint leugrani a boltba. 🙂 Ráadásul így talán egészségesebb is!
Hozzávalók (2 adag):

zabkásához:
1 csésze zabpehely
2 csésze víz (vagy a fele víz, fele tetszés szerint tej, tejszín, joghurt, kókusztej stb.)
ízlés szerint cukor vagy xilit, fahéj
pici reszelt gyömbér (elhagyható)

almaszószhoz:
2 db alma
2 csapott ek étkezési keményítő 4 ek vízzel elkeverve
ízlés szerint méz
pici fahéj

1 marék durvára vágott, pirított dió

A zabkásához 1 cs vizet felforralok. (ha csak vízzel készíted, akkor rögtön mindkét csészével)
Belekeverem a zabpelyhet, xilitet, fahéjat, gyömbért és néhány percig főzöm, míg megpuhul. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejszínt is. Ha valaki hígabban szereti, tegyen bele több vizet vagy tejszínt.

Az almaszószhoz az almákat megpucolom és apróra kockázom. Serpenyőben karamellizálom a mézzel. Ízesítem fahéjjal és felöntöm az étkezési keményítős vízzel, hogy krémes szószt kapjak.

Tálaláskor az almaszószt a zabkására szedem és megszóróm pirított dióval.

2 hozzászólás

  • almakata on 2014-04-07

    Vízzel készítve, méz és dió nélkül 4-5 hós babának is adhatod, ha kapja már a glutént!
    (Lassan ideje lesz már megnyitni a babakaja menüpontot is! 😉 )

    • Gyöngy on 2014-04-08

      🙂 Még nem adtam neki, de hamarosan kipróbáljuk. A babakaja menüpontot meglátjuk. :))

Leave a Reply to Gyöngy

Cancel reply