Roppanós almás, zelleres, csirkés tésztasaláta

Roppanós almás, zelleres, csirkés tésztasaláta

A hozzávalókból kb 3 adag lesz. (kb 450 kcal/adag)

Hozzávalók:

15 dkg (1/3 csomag) száraztészta
15 dkg csirkemell
1 ek olívaolaj
1 nagy alma kis kockákra vágva
1 zellerszár vékonyra szeletelve (halványító zeller)
10 dkg trappista sajt kockákra vágva (vagy füstölt sajt)
egy kis marék dió durvára tördelve
só, bors ízlés szerint

krémhez:
2 db karaván füstölt háromszög sajt (elhagyható)
1 doboz tejföl
3 ek light majonéz
csipet szerecsendió
kevés cukor vagy édesítő (elhagyható, az alma is elég édes)

A csirkemellet az olívaolajon megpirítjuk sóval, borssal. A tésztát kifőzzük. A krém hozzávalóit elkeverjük majd a tésztához öntjük. Hozzáadjuk az almát, csirkemellet, zellerszárat, sajtot is és összekeverjük.
Tetejét dióval szórjuk meg.

Diétázók próbálják ki tészta nélkül vagy egy kevéske teljes kiőrlésű tésztával, tejföl helyett natúr joghurttal. Így is isteni. 🙂

No Comments

Leave a Reply