Apokalipszis sajttorta (Apocalypse Cheesecake)

Apokalipszis sajttorta (Apocalypse Cheesecake)

Szülinapomra kaptam ezt a csodálatos tortát. Robbanócukros, étcsokis és pikánsan chilis. Minden falatja meglepetés. Ráadásul sütés nélkül elkészíthető!  🙂 

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához):

alaphoz:
15 db zabkeksz
2/3 csésze (150g) vaj
2 ek méz
5 g (2 kis csomag) robbanó cukorka

krémhez:
3 tábla (300 g) jó minőségű étcsoki
1/2 kg mascarpone sajt
1/2 cs (1 dl) tejszín
2 ek porcukor
2 tk chilipor

tetejére: chilipor, csokiforgács stb.

1) Az alaphoz a zabkekszet apróra törjük vagy aprítógéppel eldaráljuk. Elkeverjük a mézzel és az előzőleg alacsony hőfokon megolvasztott vajjal. Ha kihűlt, belekeverjük a robbanócukorkát és a kapcsos tortaforma aljára öntjük, majd elegyengetjük. Hűtőbe tesszük, míg kemény alappá összeáll (kb 20 perc.)

2) A csokit gőz fölött olvasszuk meg. Egy nagy tálban keverjük össze a mascarponet a porcukrot és tejszínt, majd keverjük bele az olvasztott csokit is. Szórjuk bele a chilit is és jó alaposan keverjük el. Öntsük az alapra és szép egyenletesen oszlassuk el. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. Tálalás előtt álljon hűtőben minimum 1 órát.

Ingredients (for a 8 inch (20cm) cake):

Base
15 graham crackers (digestive biscuits)
⅔ cup (150g) unsalted butter
2 tbsp clear honey
3 0.18 oz. (5g) packs popping candy

Topping
10oz (300g) good quality dark chocolate
17oz (500g) mascarpone cheese
½ cup (100ml) single cream
2 tbsp icing sugar
2 tsp hot chili powder

1) Put the graham crackers in a ziplock bag and beat them with a rolling pin until they’re crumbs. Melt the butter gently over a low heat. You want it liquid but not bubbling. Put the crumbs in a mixing bowl, add the honey and butter and mix well. Once it’s mixed, leave to cool for about 10 minutes. Once cool, mix the popping candy through the base, then transfer it to an 8 inch (20cm) cake tin. Work quickly so that you don’t lose too much of the “pop.” Press it down with the back of a wooden spoon so that it covers all of the base of the cake tin. Refrigerate for at least 20 minutes.

2) Melt the chocolate in a small bowl, either over a pan of boiling water or in the microwave. In a large bowl, mix the mascarpone, icing sugar, and cream together. Once it’s incorporated, add the melted chocolate and mix until the topping is a uniform chocolate brown color. Mix through the chili powder, half a teaspoon at a time so that it spreads through the topping. Spread the topping over the base, smoothing it off with a spatula. Chill for at least an hour before serving.

No Comments

Leave a Reply