Avokádós, csirkés rudak mexikói mártogatósakkal
Mexikói chilis mártogatóst és guacamolet készítettem mellé.
Hozzávalók (4 adag, azaz kb 30 tekercshez):
tésztához:
4 cs liszt
2 tojás
1 cs víz
2 tk só
1-2 ek olajtöltelékhez:
30 dkg darálthús (én most darált pulyka szárnytőt használtam)
3 ek olaj
2 db avokádó
1-2 tk lime vagy citromlé
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg (mozzarella) sajt
ízlés szerint só, bors
estleg jalapeno
A töltelékhez egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a darálthúst, majd elzárjuk. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott avokádót (citromlével meglocsolva nem barnul be), picire vágott vöröshagymát és a durvára reszelt sajtot. Ízesítjük sóval, borssal, jalapenoval.
A tésztához a tojást felverjük a vízzel. Hozzáöntjük a sóval elkevert liszthez és összegyúrjuk. Ha túl puha lenne, mehet hozzá még egy kicsi liszt. Ha ragacsos, akkor egy pici olaj. Tésztanyújtó géppel vagy kézzel olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk (pár mm). Kb 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepére teszünk egy kis tölteléket és alul felhajtjuk az alsó sarkát, rá pedig a két oldalsó sarkot ezután feltekerjük. Lezáráshoz egy pici vizet használhatunk ‘ragasztónak’.
Forró, bő olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Mártogatóssal az igazi. 🙂
Mekkora a csésze amivel mérsz, Hány dl?
Nem a nagyobb fajta (bögre), hanem a kicsi. 2dl-es.