Baba-mama menü: ropogós karfiol lepény és karfiolpüré

Baba-mama menü: ropogós karfiol lepény és karfiolpüré

Karfiol rizsből készítettem el ezeket a lepényeket. Nem mondom, hogy eztán már imádom a karfiolt (eddig se szerettem), viszont ilyen formában megettem. 🙂

Azért bevallom, a legügyesebb a legkisebb volt. A baba szó nélkül befalta a karfiolpüréjét. 🙂

Hozzávalók:

1 karfiolból készült “karfiol rizs” fűszerezve
1 tojás
10 dkg reszelt trappista sajt (de puha sajttal vagy kéksajttal könnyebb elkészíteni, jobban összefogja a karfiolt)
4 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1 kis marék aprított petrezselyem
2-3 ek liszt (annyi, hogy összeálljon formálható masszává)

A hozzávalókat összegyúrom. Kb 5-7 cm-es lapos korongokat formázok belőle és kevés olívaolajon mindkét felét ropogósra sütöm. Óvatosan kell forgatni, mert széteshet. Ezért nem érdemes túl nagy lepényeket sütni, mert azt lehetetlen megfordítani. 🙂 Sütőben sütni még nem próbáltam, de szerintem ott is ropogósra sül.
Zöldfűszeres joghurtos szószt készítettem hozzá.

A babaételhez a karfiol főzése után, az aprítás előtt kivettem pár rózsát. Krémesre turmixoltam.
Hígítható főzőlével, tápszerrel vagy anyatejjel. Sűríthető, gazdagítható (a baba korától függően) Milumil Sinemillel, gabonapéppel. Ha a baba már kaphat, akkor kerülhet bele pár csepp olaj is (4 hónaposan kezdve a hozzátáplálást 5 hónapos babának én már adtam).

No Comments

Leave a Reply