Baba-mama menü: spenótos-túrós galuska

Baba-mama menü: spenótos-túrós galuska

Ha a babád már csipeget és szeretnéd az önálló evésre tanítani, érdemes apró falatkákból álló ételeket készíteni neki, mint például ez a spenótos galuska. Egyszerre elkészíthetsz egy laktatóbb verziót magatoknak és egy finom, egészséges verziót a babának.

Hozzávalók:

a baba galuskájához:
1 csésze liszt
1/3 csésze spenótpüré
esetleg pici víz
2 ek túró
2 ek reszelt sajt
1 mk olívaolaj

a felnőttekéhez:
3 csésze liszt
1 csésze spenótpüré
2 db tojás
pici víz
1/2 tk só
túró
főzőtejszín
maradék spenótpüré
2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
csipetnyi fehér bors és szerecsendió
ízlés szerint só, fehér bors
pirított szalonna kockák
reszelt trappista sajt vagy kéksajt

A baba (tojásmentes) galuskájához összekeverjük a lisztet a spenótpürével és annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Forró, lobogó vízbe szaggatjuk galuskaszaggatóval és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Érdemes a babának apróbb galuskákat készíteni. Kiszedjük, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal, megszórjuk túróval és sajttal.

A felnőtt verzióhoz ugyanígy elkészítjük a galuskát, de tojást és sót is adunk hozzá.
A szószhoz egy serpenyőben összefőzzük a fűszerezett túrót, fokhagymát, spenótpürét annyi főzőtejszínnel, hogy krémes szószt kapjunk. Tálaláskor a galuskára öntjük, megszórjuk szalonna pörccel és sajttal.

No Comments

Leave a Reply