Baconbe csavart, kecskesajttal töltött füge tulipánok
Épp szezonja van a fügének, piacon könnyen be lehet szerezni.
Hozzávalók:
friss füge
kecskesajt (Vagy tetszőleges sajt. Diétázóknak pl. feta, mozzarella.)
zöldfűszerek
bacon szeletek
pirított dió daraboksalátához:
ruccola saláta
pirított dió darabok
kecskesajt forgácsok
balzsamecet
dió olaj (vagy olíva)
A kecskesajtot lereszeljük vagy villával összetörjük. Aprított zöldfűszereket, diót keverünk hozzá. A fügéket megmossuk, bevágjuk a tetejüket, kihajtjuk és a közepükbe sajtos krémet töltünk. Egyenként baconbe tekerjük és a tetejüket is megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben épp csak annyi ideig sütjük, hogy a bacon zsírja kisüljön és megpiruljon.
Tipp: muffin formába téve is szépen meg lehet őket sütni.
Salátával tálaljuk. A ruccolára sajtforgácsokat és diót szórunk. Balzsamecetet spriccelünk rá és meglocsoljuk egy pici dió olajjal.
No Comments