Baconbe csavart, kecskesajttal töltött füge tulipánok

Baconbe csavart, kecskesajttal töltött füge tulipánok

Épp szezonja van a fügének, piacon könnyen be lehet szerezni.

Hozzávalók:

friss füge
kecskesajt (Vagy tetszőleges sajt. Diétázóknak pl. feta, mozzarella.)
zöldfűszerek
bacon szeletek
pirított dió darabok

salátához:
ruccola saláta
pirított dió darabok
kecskesajt forgácsok
balzsamecet
dió olaj (vagy olíva)

A kecskesajtot lereszeljük vagy villával összetörjük. Aprított zöldfűszereket, diót keverünk hozzá. A fügéket megmossuk, bevágjuk a tetejüket, kihajtjuk és a közepükbe sajtos krémet töltünk. Egyenként baconbe tekerjük és a tetejüket is megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben épp csak annyi ideig sütjük, hogy a bacon zsírja kisüljön és megpiruljon.

Tipp: muffin formába téve is szépen meg lehet őket sütni.

Salátával tálaljuk. A ruccolára sajtforgácsokat és diót szórunk. Balzsamecetet spriccelünk rá és meglocsoljuk egy pici dió olajjal.

No Comments

Leave a Reply