Banánkrémes palacsinta
Ha van otthon pár túlérett banánunk, készíthetünk belőle palacsintát, hogy ne menjen kárba.
Hozzávalók:
8 db palacsinta
banánkrémhez:
5 db puha banán
2 ek citromlé (hogy ne barnuljon)
1/2 doboz tejszíncsokiöntethez:
1/2 tábla étcsoki
1/2 doboz tejszín
1 tk rumaroma
2 tk kakaópor
A banánkrémhez turmixgépben elturmixolunk a tejszínben, citromlében 2 banánt. A többi banánt fokozatosan dobáljuk bele, hogy könnyen megbirkózzon vele a gép. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük és félbevágva egy kivajazott jénaiba rakosgatjuk. Ha maradt krém, locsoljuk a tetejére.
A csokiöntethez a tejszínt nagyon kis lángon felmelegítjük, beletördeljük a csokit és alaposan kevergetve felolvasztjuk benne. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kakaóport és aromát is. Meglocsoljuk vele a palacsintákat.
Pár percre sütőbe tesszük, míg megpirulnak a palacsinták.
De tálalhatjuk sütőben sütés nélkül is rögtön.
No Comments