Banános baba muffin nem csak babáknak

Banános baba muffin nem csak babáknak

Cukor, tej, tojásmentes muffin. Már másodszor sütöm a picinek és már másodszor falatozunk jóízűen belőle mi is…neki úgyis sok egy tepsinyi. 😛 🙂

A 8 hónapos kisfiamnak sütöttem. Most jött el igazán a kunyerálós időszak, gondoltam kapjon ő is valami finomságot, ami egészséges is.

Hozzávalók:

1,5 csésze zabliszt (sima búzaliszt is lehet)
1 csésze zabpehely
1 mk fahéj
1 csipet só
3 túlérett banán
1/3 csésze olívaolaj
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
kb 1 csésze víz
esetleg 2 ek cukor (én elhagytam, a banántól is elég édes)
/1 csésze – 2dl/

A banánokat megpucolom, apró kockákra vágom. (Villával is szét lehet nyomni. Ha így készül, akkor a muffin belseje puhább, kissé zabkása szerű lesz. Kisebb babáknak talán jobb így.)
A banánkockákra szóróm a sütőporral, szódabikarbónával elkevert zablisztet és összeforgatom. Hozzáadom a többi alapanyagot és annyi vizet (kb 1 csésze), hogy hígabb, galuska állagú tésztát kapjak.
Kikent, kilisztezett muffin formákba töltöm, minden rekeszébe 1-1 nagy evőkanálnyit. 180 fokon kb. 45 percig sütöm.

Kívül kap egy vékony, szép piros, ropogós kérget, belül viszont a banántól jó puha lesz. A glutén bevezetése után már kaphatják a babák, persze csak ha már tudnak az ínyükkel rágni és ügyesen nyelni puha darabos ételt.

2 hozzászólás

  • Zeke Niki on 2015-12-14

    szia,a banán gesztenyepürével kiváltható?

    • Gyöngy on 2015-12-18

      Szia! Nem próbáltam még azzal. Állagra szerintem jó lenne, de ebbe a receptben azért van kimondottan banán, mert az a természetes édesítő. Anélkül nem lenne íze. 🙂

Leave a Reply