BBQ csirkeszárnyak

BBQ csirkeszárnyak

Házi készítésű BBQ szósszal, szaftosan-ropogósan az igazi.

Hozzávalók:

1 adag házi készítésű BBQ szósz
1 kg csirkeszárny
ízlés szerint só
olívaolaj

A csirkeszárnyakat sózzuk és alaposan bekenjük BBQ szósszal. (A BBQ szósznak kb a 3/4-e elég. Ha szeretsz mártogatni, akkor úgy 1/4-ét hagyd meg mártogatósnak.) Akár állhat is ebben a pácban egy napot a hűtőben.

Egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a pácolt szárnyakat. 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve addig sütjük, míg megpuhul. (kb 30 perc), majd levéve az alufóliát ropogósra sütjük mindkét felét (kb 15-15 perc egyik és másik fele).

Újhagymás zellerpürével tálaltam.

 

No Comments

Leave a Reply