Birsalmás gyömbéres grillezett csirkemell
A birsalmát elég nehéz beszerezni. Ha nem sikerül, próbáljátok ki sima alma karikákkal, úgy is finom.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
kevés olívaolaj
ízlés szerint só
fél citrom leve
hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
1 csipet chili pehely
1 csipet kínai ötfűszer keverék2 db vöröshagyma szeletekre vágva, picit megsózva
4 db birsalma pucolva, szeletekre vágva
kb 2 ek méz
fél citrom leve
A csirkemellet szeletekre vágjuk (elég mindegyiket félbe). Kevés olívaolajjal és a citromlével meglocsoljuk, sózzuk, megszórjuk chili pehellyel, ötfűszer keverékkel és ráreszeljük a gyömbért. Állni hagyjuk a pácban.
Az almákat megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg, és ízesítjük mézzel.
A grillen először az almákat és hagymákat sütjük meg, utánuk pedig a csirkemell szeleteket. Így a hús átveszi kissé a karamellizált alma ízét és tálalásig nem hűl/szárad ki.
Bulgurral tálaltam és a tetejére gyömbér szeleteket halmoztam.
No Comments