Bodzás diós műzliszelet

Bodzás diós műzliszelet

Házi készítésű műzliszelet. A hozzávalókból egy 30×20 cm-es tepsivel lesz, felvágva kb. 22 szelet. (kb 100 kcal/db)

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
1 bögre dió (serpenyőben megpirítva, mozsárban összetörve)
3 ek bodza lekvár
3 ek méz
2 ek dió olaj
1 kk fahéj
1/2 citrom leve
1-1,5 dl víz

20 dkg zabpehely (740 kcal)
1 bögre dió (800 kcal)
3 ek bodza lekvár (150 kcal)
3 ek méz (180 kcal)
2 ek dió olaj (240 kcal)
1 tk fahéj (6 kcal)
1/2 citrom leve
1-1,5 dl víz

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, fokozatosan adunk hozzá annyi vizet, hogy összeálljon. Egy tepsibe tesszük a masszát egy rétegben, kb 1,5 cm vastagon és alacsony hőfokon addig sütjük, míg félszáraz lesz (30-40 perc). Kivéve a sütőből óvatosan feldaraboljuk (ekkor még nem ropogós, hanem vágható), majd szobahőmérsékleten hagyjuk kiszáradni.

No Comments

Leave a Reply