Citromos garnéla fokhagymás tésztával
Hozzávalók (kb 4 adag):
rákhoz:
1/2 kg rák főzve, tisztítva
1 ek szezámolaj (vagy olíva, étolaj)
1 ek halszósz (elhagyható)
1 nagy fej vöröshagyma darálva (aprítógépben)
2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
1 tk reszelt gyömbér
1/2 citrom leve (vagy lime)
só, bors ízlés szerinttésztához:
20 dkg tészta
só
1 doboz főzőtejszín
3 szál zöldfokhagyma (vagy zöldhagyma, póré, metélőhagyma) apróra vágva
Egy serpenyőben az olajon kicsit megpirítjuk a darált hagymát. Hozzáadjuk a rákot és tovább pirítjuk. Ha kicsit megpirultak, hozzáöntjük a halszószt, gyömbért, fokhagymát, ráfacsarjuk a citrom levét és fűszerezzük. Így főzzük, míg puhára párolódnak. Rizskörethez már így is tálalhatjuk.
Én fokhagymás tésztát készítettem hozzá. Megfőztem egy csomag tésztát sós vízben.
Az előzőleg elkészített rákokat kiszedtem a serpenyőből, a benne maradt szószt pedig felöntöttem 1 doboz főzőtejszínnel és sűrűre főztem. Hozzáadtam a tésztát és átforgattam, utánfűszereztem. Levéve a tűzről, hozzáadtam a friss zöldhagyma karikákat is. Tányérokra szedtem és a rákokat a tetejére halmoztam.
No Comments