Citromos, mazsolás füge lekvár

Citromos, mazsolás füge lekvár

Hozzávalók:

50 dkg friss, érett füge
5 ek xilit vagy cukor (Vagy ízlés szerint. Érettebb, édes fügéhez elég kevesebb is. Sőt, készülhet teljesen cukor/édesítőmentesen is.)
1 kis citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
1 tk fahéj
1/3 tk szgefűszeg
1/2 csomag dzsemfix 3:1

A fügét apróra daraboljuk és a többi hozzávalóval feltesszük főni. Ha szépen kieresztette a levét és összerottyant, hozzáadjuk a dzsemfixet és még kb 5 percig forraljuk. (Ha valaki nem szereti darabosan, akkor el is turmixolhatja.)

Kis üvegekbe öntjük még forrón és miután lezártuk fejre fordítva hagyjuk pihenni. Fél óra után már visszafordítható.

Sütibe vagy csak nassolni isteni. Különösen passzol savanykás íz mellé, pl krémsajt vagy (citromos) joghurt.

No Comments

Leave a Reply