Csokis meggyes palacsinta

Sűrű (amerikai jellegű) palacsintatészta meggyel elkeverve. Friss gyümölccsel vagy befőttel is készíthető. Érdemes kipróbálni más gyümölcsökkel is. Pl. banánkarikákkal, csokidarabokkal, durvára reszelt almával, fahéjjal, ribizlivel, áfonyával, mogyoróval.

Hozzávalók (5 db-hoz):

palacsintához:
2 csésze liszt
1 tojás
1 csipet só
1 tk cukor
3dl tej (vagy meggylével keverve)
2 marék meggy, magozva, félbevágva
1/2 csomag sütőpor
(esetleg 5 dkg puha margarin)

csokiöntethez:
15 g kakaópor
2 dl tejszín
1 tojássárgája
2 ek cukor (én nem szeretem túl édesen. aki szereti, tegyen bele többet)
1 ek liszt
ízlés szerint rumaroma vagy rum

 

A palacsintatészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és beleszórjuk a meggyet. Kevés olajon, tapadásmentes serpenyőben vastag körlapokat sütünk belőle alacsony hőfokon, többször forgatva.

A csokiöntethez először a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd a többi hozzávalóval. Egy lábasba öntve alacsony hőfokon, állandóan kevergetve addig főzzük míg felforr és besűrűsödik. A kész palacsintákra öntjük.

No Comments

Leave a Reply