Cukkini tészta fetaszósszal

Pikk-pakk elkészíthető diétás “tészta”. Bármilyen más zöldségből is elkészíthető. Én a cukkinit szeretem a legjobban, mert főzés nélkül is jó az állaga és az íze is semleges. Érdemes kipróbálni zellerrel vagy répával is. Azokat nem árt tálalás előtt pár percig főzni, hogy megpuhuljon.

Hozzávalók (2 adag):

2 db közepes cukkini spirálvágóval felvágva

szószhoz:
1 kis pohár joghurt
1 hüvelykujjnyi darab újhagyma
darabka feta sajt
1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
ízlés szerint só, bors, oregano, bazsalikom

tetejére tetszés szerint:
olajbogyó karikák
sonka szeletek
mozzarella vagy feta kockák
friss bazsalikom vagy oregano levelek
koktélparadicsom

A cukkinit spirálvágóval felvágjuk. A szósz hozzávalóit egy turmixgépbe dobjuk és krémesre turmixoljuk. A cukkinitésztára öntjük és a tetejét tetszés szerint díszítjük.
Tipp: a zöldségeket Lurch spirálvágóval vágtam fel.

No Comments

Leave a Reply