Diétás gyömbéres almaszósz

Diétás gyömbéres almaszósz

Csirkemell mellé isteni és még a baba is eheti! 🙂 Érdemes kipróbálni palacsintában is! Hozzávalók:

3 db jó édes alma megmosva, pucolva, tökreszelőn lereszelve
2 cm-es darab gyömbér
1 csipet őrölt szegfűszeg (vagy egész, de tálalás előtt halásszuk ki)
1 tk fahéj
ízlés szerint édesítő (elhagyható. Az alma önmagában is elég édes.)
1 tk citromlé
2 ek étkezési keményítő (vagy liszt) 6 ek vízzel elkeverve

Az almát feltesszük főni éppen annyi vízben, ami ellepi. (Pici citromlét is teszünk bele, hogy ne barnuljon meg.) Ízesítjük a gyömbérrel, szegfűszeggel, fahéjjal. Puhára főzzük, majd hozzáöntjük a vízzel elkevert étkezési keményítőt és folyamatos kevergetés közben addig forraljuk, míg besűrűsödik. Ha nem lenne elég sűrű, lehet még némi vízzel elkevert étkezési keményítőt adni hozzá. Ízlés szerint édesítjük és forrón tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply