Dijoni mustáros csirkeragu répával

Dijoni mustáros csirkeragu répával

Hozzávalók:

pici olaj
1 db csirkemell filé (kb 1/2 kg)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
2 db répa kockákra vagy szeletekre vágva (vagy 3 marék bébirépa)
ízlés szerint só, bors
3 db babérlevél
csipet szerecsendió
4 dl főzőtejszín (diétázóknak lehet növényi tej vagy zsírszegény tej)
2 ek dijoni mustár
2 ek liszt
esetleg ízlés szerint tejföl (elhagyható)

A csirkemellet kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük a répával , vöröshagymával és fokhagymával. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a sót, fűszereket, mustárt és puhára főzzük.

Ha már jól elforrt róla a víz, felötjük a liszttel alaposan elkevert tejszínnel és addig forraljuk folyamatos kevergetés közben, míg besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, lehet higítani egy kis vízzel. Ha pedig sűrűbben szeretjük, akkor lehet még hozzá keverni kb 3ek vízzel elkevert 1 ek lisztet. Aki szereti, keverhet hozzá a végén egy kis tejfölt is.

Tésztával, szénhidrátcsökkentett házi tésztával, de rizzsel, párolt zöldséggel is finom.

Hasonló ragut szoktam készíteni répa helyett spárgával is, azt is érdemes kipróbálni.

No Comments

Leave a Reply