Dijoni mustáros pulyka spárgával

Dijoni mustáros pulyka spárgával

Eredetileg ezt az ételt bébirépával szoktam készíteni, mert a répa édeskés íze jól ellensúlyozza a mustár savasságát. A spárgaszezon miatt viszont most gondoltam kipróbáljuk spárgával is.

Hozzávalók:

1 ek olaj
10-15 szál spárga (lehet vegyesen fehér, zöld)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
30 dkg pulyka felsőcomb filé felkockázva
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
2-3 ek dijoni mustár
só, bors ízlés szerint
1 babérlevél
csipet szerecsendió
1 tk madras curry ( elhagyható)
1 ek étkezési keményítő (vagy liszt) 3 ek hideg vízzel elkeverve

Az olajon megpirítjuk a húst a fűszerekkel, vöröshagymával, fokhagymával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Ha puha, hozzáadjuk a falatnyira vágott spárgát, a tejszínt és ha kell utánfűszerezzük. Addig főzzük, míg a spárga is megpuhul. Ha kész, folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az étkezési keményítős vizet és megvárjuk míg besűríti a szószt.

Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply