Dijoni mustárszószos karaj

Dijoni mustárszószos karaj

Csirkemellel is nagyon finom.

Hozzávalók:

pár szelet karaj vékonyra klopfolva
só, durvára őrölt bors
olaj

mustármártáshoz:
1 doboz főzőtejszín (2dl)
2 ek dijoni mustár
ízlés szerint só, durvára őrölt bors
1 ek étkezési keményítő (vagy liszt) 3 ek hideg vízzel alaposan elkeverve

A hússzeleteket fűszerezzük és kevés olajon serpenyőben pirosra sütjük. Kiszedjük és a megmaradt szaftot visszatesszük a tűzre, hozzákeverve a dijoni mustárt. Pár perc múlva hozzáöntjük a tejszínt és fűszerezzük. Ha forr, hozzáöntjük az étkezési keményítőt és folyamatosan kevergetve besűrítjük vele.
Ha a tejszín kicsapódna, darabos lenne -ami elő szokott fordulni, mert a mustár savassága összerántja- akkor végezetül el lehet turmixolni, hogy krémesebb legyen.
A mártást tálaláskor öntsük a hússzeletekre.

No Comments

Leave a Reply