Dínó fürdőlepedő DIY

Dínó fürdőlepedő DIY

Pár törölközőből és egy kevés filcből elkészítheted ezt a cuki fürdőlepedőt a babádnak. 🙂

Érdemes puha, 100% pamut, vastagabb törölközőt választani alapnak. Olyat, aminek van tartása és jól bírja a mosást.

Hozzávalók:

1 db nagy sárga törölköző
1 db sárga kéztörlő méretű törölköző (kb 50×90 cm-es)
1 db zöld pici törölköző
fekete és fehér filc
varrógép, gombostű, olló, színben passzoló cérna

A következő képeken láthatod az elkészítés menetét (kisgyerek méret):

Elkészítés lépései:

– Vágj le a kéztörlőből egy kb 35×50 cm-es darabot, ebből készül a kapucni. 10 cm-t hajts vissza belőle hosszában és varrd le a hajtás mellett úgy 2 cm-rel és a behajtott rész szélén. Ez ad tartást a kapucninak. A visszahajtott rész kerüljön majd belülre.

– Hajtsd félbe. (25×25 cm-es négyzetet kapsz) Vágással kerekítsd le a kapucni tetejét a képen látható módon.

– Vágj ki a fehér filclapból fehér és fekete korongokat szemeknek. Sűrű cikkcakk varrással applikáld rá először a fekete korongokat a fehérre. (Tipp: Érdemes előtte próbavarrást csinálni egy darabka anyagon. Hogy ne csússzon el egymásról varrás közben, egy kevés ragasztóval fel is lehet ragasztani varrás előtt.)

– Applikáld rá a kész szemeket a kapucnira.
(Tipp: Hogy ne csússzon el varrás közben, tűzd a helyére gombostűvel. Ha a nehezen tudod tolni a talp alatt az anyagot, tegyél alá papírt.)

– Vágj ki fogakat a fehér filcből. Tetszés szerint lehetnek négyzet, félkör alakú vagy hegyes fogacskák. 🙂

– A kéztörlőből megmaradt anyagból vágj ki 2 db lapot a dínó orrának. Tedd közéjük a fogakat szépen elrendezve. Hogy ne csússzanak el, oda is tűzheted őket. Varrd körbe, majd fordítsd ki. Kész az orr.
(Az első képen csak azt mutatom, hogy helyezd el a fogakat, de NE így varrd össze a rétegeket! A fogaknak természetesen a 2 törölköző anyag KÖZÉ kell kerülni, ahogy a 2. képen látszik!)

– Varrd fel sűrű cikkcakkal az orrot a helyére (érdemes az előző visszahajtás vonalába).

– A zöld anyagból készíts tetszőleges számú háromszöget. Minden háromszög 2-2 háromszögből áll, amit 2 oldalán összevarrunk, majd kifordítunk.
(Tipp: Érdemes a háromszögeket nem szabályosra készíteni, hanem egy kicsit hosszabbra, mert a varrásráhagyás miatt veszteni fogunk belőle.)

– A háromszögekből tűzz néhány darabot a kifordított kapucni belsejébe és varrd végig oda őket. Ezzel a dínó feje készen is van. kifordíthatod a kapucnit.

– A hátára is tehetsz háromszögeket, a gerincvonal mentén. Ehhez vágd fel tetszőleges darabon a nagy törölköző közepét. Hajtsd félbe és tedd közé a háromszögeket, majd varrd le és fordítsd ki.

– Illeszd a kapucnit a nagy törölköző közepéhez, majd varrd oda.

– Ha szeretnél mancsot is készíteni, akkor kerekítsd egy kicsit le a nagy törölköző sarkait és a zöld anyagból vágj egy-egy passzoló darabot hozzá. Varrd egymáshoz, karmokat illesztve közé, utána fordítsd ki.

 A kész fürdőlepedő:

Forrás: http://crazylittleprojects.com/2012/09/dragon-hooded-towel-tutorial.html

 

 

No Comments

Leave a Reply