DIY Öv újrahasznosítás

DIY Öv újrahasznosítás

Volt egy fekete műbőr övem, amit szinte soha nem használtam, mert nem szerettem. Ezt hasznosítottam újra és készítettem belőle egy újat. Az a jó benne, hogy tetszőleges színű anyaggal fel lehet dobni, így hozzá lehet igazítani a meglévő ruhatárhoz.

Hozzávalók:

1 db régi széles fekete műbőr öv (ragasztott)
1 kis csík színes anyag
esetleg ragasztós közbélés
sniccer, ragasztó

Elkészítés lépései:

– A fekete műbőr öv csatját levágtam és a végeit ollóval szélességében elvékonyítottam. A hossza akkora legyen, ami körbeéri a derekad (vagy inkább kisebb).
– A színes anyagból 2 csíkot varrtam, aminek a hossza kb a fekete öv hosszának másfél-kétszerese, a szélessége pedig a fekete öv széleihez passzol. A másik végét elvékonyítottam. (A csík megvarrásához csak ki kell vágni a tervezett végső szélességnél 3x szélesebb anyagcsíkot. Félbe vasalni, majd a fennmaradó fél-fél részt mindkét szélen belülre hajtani és így is levasalni, a széleit pedig levarrni. Ragasztós közbéléssel meg lehet erősíteni is, ha túl puha az anyag.)
– A fekete öv 2 szélét megbontottam, széthúztam a ragasztást. Közé tettem a színes anyagcsíkokat és beleragasztottam. Varrógéppel is megerősítettem, hogy biztosan tartson. A fekete övet vékonyan körbe is varrtam, hogy ne jöjjön szét a vágás mentén a ragasztás. Ez varrás helyett ragasztással is megoldható.
– Végül sniccerrel dupla csíkokat vágtam a fekete övre a színes anyag szélességében. Ez lett a bújtató. Ezt is meg lehet erősíteni ragasztással…én 1-1 varrással oldottam meg, hogy ne jöjjön szét a ragasztás.

Az öv színes pántjait a derékon hátul kell keresztezni és visszafűzni előrefelé a bújtatókba, majd elöl masnira megkötni. A használata kicsit körülményes lehet, ha valaki nem szereti fűzögetni. Én csak kilazítani szoktam és belebújok felülről. 🙂

No Comments

Leave a Reply