Egészséges “fagyi”
Valójában frozen yoghurt. A fagyinál sokkal kevesebb kalóriatartalmú, zsírmentes. 1 gombóc (5 dkg) kb 45-50kcal.Hozzávalók:
40-50 dkg gyümölcs
1 kis pohár joghurt
cukor vagy méz
1 tk citromlé
A hozzávalókat összeturmixoljuk és fagyigépben készítjük el. Nekem ilyen nincs otthon, így simán csak lefagyasztottam. Arra viszont figyelni kell, hogy 1/4-1/2 óránként kivegyük a fagyasztóból és megkavarjuk, különben bejegesedik (kikristályosodik a víztartalma).
(Hozzáteszem, finom, de nekem így is jeges maradt. Akinek van ötlete rá, hogy kerülhetem ezt el, ossza meg! 🙂 Ha találok megoldást rá, ápdételek.)
Változatok:
alma, fahéj, keksz:
3 db alma (40 dkg)
1 pohár joghurt
1 ek méz
1 tk fahéj
1 tk citromlé
fahéjas kekszdarabkák (10db háztartási keksz, 1 ek mézzel, 1tk fahéjjal ledarálva)
– a darált kekszet akkor keverjük hozzá, ha már félig megfagyotteper, csoki
40 dkg eper
1 pohár joghurt
4 ek méz
1 tk citromlé
vanília kivonat
10 g csokibevonatos műzli, vagy csokireszelékbanán, csoki
3 banán
1 pohár joghurt
1 ek méz
1 tk citromlé
vanília kivonat
10g csokidara
No Comments