Egyszerű rumos narancstorta
Nem vagyok édesszájú, de ez valami isteni és gyorsan elkészíthető. Ráadásul zsírszegény süti. Ha cukor helyett édesítővel készítjük a pudingot, akkor végképp nem lehet bűntudatunk. 🙂
Hozzávalók (1 torta=8 szelet):
házi narancspuding (recept itt)
3 réteslap
1 tk olaj
1 tojásfehérje
2 narancs vékony karikákra vágva lecsepegtetve
3 ek cukor
A réteslapokat tegyük egy kb 30 cm átmérőjű, vékonyan kiolajozott sütőformába. Minden réteslapot kenjünk meg tojásfehérjével. A széleket hajtsuk vissza, de egy kis pereme maradjon. Előmelegített sütőben süssük addig, míg megpirul (5-10 perc).
Hagyjuk kihűlni. Öntsük bele (ne túl forrón, hanem ha kissé meghűlt) a házi narancspudingot. A tetejére tegyük rá a narancskarikákat.
3 ek cukrot melegítsünk annyi vízzel, amit épp felszív (kb 1,5 ek). Folyamatosan kevergessük addig, míg szép barnára karamellizálódik. Rögtön locsoljuk egy kanállal a torta tetejére.
Hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük fel. (Elég nehéz szépen felvágni még hidegen is, mert puha. Szóval ha vendégeket akarunk elkápráztatni, akkor ne feltétlen ezt a sütit válasszuk vendégvárónak! :D) A tetejére reszelhetünk egy kis étcsokit is.
1 szelet kb 170 kcal.
No Comments