Étcsokis narancstorta

Étcsokis narancstorta

Hozzávalók:

sötét kakaós tortalaphoz (recept itt):
2,5 cs cukor
2,5 cs liszt
1,25 cs kakaópor
2 tk sütőpor
2 tk szódabikarbóna
1 tk só
3 nagy tojás
1,5 cs tej
3/4 cs olaj
3 tk vanília aroma
1/2 cs meleg víz

kakaós krémhez:
1/2l hulala
1 csésze porcukor (vagy ízlés szerint)
1 csésze kakaópor (vagy ízlés szerint)

narancsos főzött krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor
6dl narancslé (frissen facsart vagy dobozos is jó)
4dl tej
2 nagy narancs reszelt héja (fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű)
7 ek cukor (vagy ízlés szerint)
esetleg kevés rum vagy rumaroma

rétegek közé:
2 nagy narancs húsa apróra vágva
3/4 tábla étcsoki nagyobb kockákra vágva

díszítéshez:
1 és 1/4 tábla étcsoki forgácsokra reszelve
kakaópor
kandírozott narancshéj
narancs szeletek

3 tortalapot sütöttem az itt leírtak szerint.
A kakaós krémhez felvertem az előre behűtött hulalát robotgéppel, a végén fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot és kakaóport.
A narancsos krémhez feltettem forrni 6 dl narancslét 2 dl tejjel. Amikor forrni kezdett, alacsony hőfokra vettem és a maradék 2 dl tejet elkevertem alaposan a pudingporral, majd hozzáöntöttem azt is. Alaposan kevergetve addig főztem míg besűrűsödött, ekkor hozzákevertem a narancshéjat és cukrot is. Megvártam míg kihűl és elkezdtem összeállítani a tortát.

A 3 tortalap közé narancs és étcsoki darabkákat szórtam, majd ráöntöttem fele-fele narancsos krémet. (Amíg összeállítottam kapcsos formába tettem és így is hűtöttem másnapig, utána folytattam a küldő díszítést.) Kívülről a kakaós krémmel vontam be, majd díszítettem.

No Comments

Leave a Reply