Fetás olívás csirkeragu

Fetás olívás csirkeragu

Tészta, párolt zöldség vagy rizs körettel is finom.

Hozzávalók (3 főre):

1/2 kg csirkemell kockákra vágva
15 dkg feta sajt
4 dl főzőtejszín (ha nincs, a tej is jó)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors (sóval óvatosan, mert a feta már eleve elég sós!)
1 mk oregano és bazsalikom (ha van, akkor friss)
1 marék fekete olívabogyó felkarikázva
2 ek liszt vagy étkezési keményítő 6 ek vízzel elkeverve
esetleg pár szem apróra vágott aszalt paradicsom vagy vékonyra szeletelt lilahagyma

A vöröshagymát és fokhagymát pici vízzel (épp annyival, hogy elvigye a turmix) krémesre turmixoljuk. (Lehet apróra vágni is, de turmixolva krémesebb szószt lehet készíteni belőle.) Egy serpenyőben pici olívaolajon megsütjük a csirkemell kockákat, majd ráöntjük a turmixolt hagymát. Hozzáadjuk a fűszereket és összefőzzük (kb 10 perc). Félrehúzzuk a tűzről, felöntjük a tejszínnel, vízzel elkevert liszttel és beleszórjuk az olívabogyót (aszalt paradicsomot). Visszatesszük főni és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg besűrűsödik. Vigyázzunk, hogy a sajtkockákat ne nagyon törjük össze!
Ha valaki sűrűbben szereti, akkor adhat hozzá még több vízzel elkevert lisztet. Ha hígabban, akkor kevés vizet vagy tejet.

Tálaláskor megszórhatjuk friss lilahagyma karikákkal is. Isteni! 🙂

No Comments

Leave a Reply