Fitt banános kókuszos zabpelyhes muffin
Egy egészséges muffin, amihez felhasználhatjuk a megmaradt, megbarnult banánokat. Viszont annyira finom, hogy mi felfaltuk az egész tepsivel. Így mondjuk már nem tudom mennyire egészséges. :))
Hozzávalók:
1 cs liszt
1/2 cs zabpehely
1 cs frissen reszelt kókusz (vagy reszelék)
2 ek tönkönybúza korpa (elhagyható)
1 tk sütőpor
csipet só
2 db érett banán
3 ek xilit (vagy kristálycukor)
1/3 cs olvasztott kókuszzsír (vagy olaj)
2 tojás
2 tk vanília aroma(cs= csésze, 2dl-es)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük (első 6). A banánokat villával jól szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a xilitet és összekeverjük a folyékony hozzávalókkal is egy másik tálban (tehát az utolsó 5). A 2 tál tartalmát (folyékony és száraz hozzávalók) összeöntjük és alaposan elkeverjük.
Kivajazott, kilisztezett muffin formákba (vagy papírformába) kanalazzuk, a tetejére még szórunk egy kevés kókuszt és 180 fokon kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ne lepődj meg, hogy az állaga nem igazán olyan, mint a megszokott muffin. Sokkal puhább és krémesebb lesz a belseje a banántól.
No Comments