Gombapaprikás fűzfagombából

Gombapaprikás fűzfagombából

A másik gombából ezt készítettem.Hozzávalók:

1 fűzfagomba tisztítva, nagyobbakra kockázva
1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
1 ek olívaolaj
1/2 doboz tejföl
1 csapott ek étkezési keményítő (vagy liszt)
1 ek pirosarany
só, bors, majoranna, őrölt pirospaprika ízlés szerint

 

Az olajon megpirítjuk a hagymát és a gombát, majd felöntjük annyi meleg vízzel, hogy bőven ellepje. Ha forr, hozzáadjuk a pirosaranyat, fokhagymát és fűszereket. Addig fűzzük, míg sűrűsödni kezd a leve. Én sűrű, sok lével szeretem, így fel szoktam önteni egy fél tejfölben elkevert 1 evőkanál étkezési keményítővel. Persze aki nem szereti tejföllel, az ezt elhagyhatja és kicsit tovább főzi, hogy magától besűrűsödjön.
Főtt tésztával, tejföllel a tetején tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply