Hagymaropogós

Indiai jellegű étel (onion bhaji). Vacsorára vagy snacknek ajánlom. Hozzávalók (6 db):

2 db nagy vöröshagyma karikákra vágva
1 ek olívaolaj (vagy chilis-fokhagymás fűszerolaj)
5 dkg liszt
4 csapott ek főtt köles (elhagyható, helyettesíthető liszttel)
1 ek paradicsomsűrítmény
0,5-1 dl víz

fűszerek tetszés szerint, pl:
1/2 tk kurkuma
bors

1 tk curry
chili

Egy serpenyőben olívaolajon megsütjük a hagymát a fűszerekkel. A lisztet, kölest egy tálban elkeverjük és hozzátesszük a hagymát. A paradicsomsűrítményt elkeverjük a vízzel és ezt is a tálba öntjük. Jól összedolgozzuk, majd kiolajozott tepsire halmozzuk kanállal 6 kupacba.
Előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. 1 db kb 90 kcal.
Bő olajban, serpenyőben is süthetjük. Így sokkal ropogósabb lesz, de magasabb a kalóriatartalma.

Joghurttal és apróra vágott korianderlevéllel tálaltam.

No Comments

Leave a Reply