Házi BBQ szósz

Házi készítésű barbecue szósz…mártogatósnak, szendvicsbe vagy húspácnak. Hozzávalók:

1,5 csésze ketchup (lehet paradicsomszósz is)
2 ek balzsamecet (vagy almaecet)
1 ek cukor (ha édesebben szereted, lehet több is)
1 ek őrölt pirospaprika
1 tk mustár
1 db vöröshagyma
(1/2 piros pritaminpaprika – elhagyható)
pici olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
(esetleg 1 ek worcester vagy szójaszósz)
ízlés szerint só, durvára őrölt bors vagy cayenne bors

A vöröshagymát (és pritaminpaprikát) felkockázzuk és az olajon serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
Aprítógépbe öntjük a hagymát a többi hozzávalóval és tetszőleges állagúra (darabosra vagy egészen krémesre) pépesítjük.

No Comments

Leave a Reply