Házi gombás májpástétom balzsamos hagymával
Nagyon jó vacsorára, de előételnek is érdemes kipróbálni.Hozzávalók:
kevés olívaolaj
csirkemáj (kb 70 dkg)
gomba (kb 40 dkg)
fokhagyma (1 kisebb fej)
ízlés szerint só, bors
dijoni mustár (kb 3 ek)
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
esetleg fehér bor (én kihagytam)
friss petrezselyem vagy zöldfűszer
A májat és a gombát külön-külön megsütjük serpenyőben egy kevés olívaolajon a fokhagymával (és esetleg némi borral), sózva, borsozva. A gombát robotgéppel apróra daráljuk. Egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a májat és a többi hozzávalót. Villával vagy krumpli passzírozóval apróra törjük.
Balzsamos karamellizált hagyma illik hozzá.
No Comments