Házi narancspuding
Házi puding, amit diétás verzióban is elkészíthetünk.
Hozzávalók (4 pohárhoz):
3 tojás sárgája
3 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
2,5 dl tej
4-5 ek cukor
1/2 narancs lereszelt héja (csak a sárga része) + 1 egész facsart leve
2 ek sütőrum (vagy rumaroma)
1 ek citromlé
A tojások sárgáját keverjük el alaposan a cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük el kevés tejjel. A többi hozzávalót először öntsük egy lábasba, majd adjuk hozzá a lisztes tejet és a cukros masszát. Keverjük el jó alaposan, tegyük fel (alacsony hőfokon) főni és gyakran kevergetve addig főzzük míg jól besűrűsődik. Ha hígnak találjuk (sok volt a narancslé), sűrítsük még pár evőkanál tejjel elkevert étkezési keményítővel.
Tálaljuk poharakban, a tetejére és aljára szórjunk narancskockákat (minden pohárba 1/2 narancs), esetleg poharanként 3-3 db piskótatallért, majd reszeljünk rá egy kevés étcsokit. Hűtve tálaljuk.
Diétás verzió:
Cukor helyett édesítőszert használjunk (pl canderel stívia).
Kb 180 kcal 1 pohárnyi (piskótatallér nélkül). A 3db piskótatallér + 40kcal.
No Comments