Hotdog múmiák

Múmia snack halloweenre. Ugyanabból a tésztából készül, mint a minipizza múmiák és a sós csont snack, így akár egyszerre is elkészítheted őket!

Hozzávalók (mérettől függően kb 10 db-hoz):

grissini alap tészta (tulajdonképpen pizzatészta)
pizzaszósz mártogatósnak, (pépes) paradicsomszószból a darabos helyett
10 db virsli
mustár vagy fekete mustármag szemeknek

Először is, érdemes jó minőségű, magasabb hústratalmú virslit venni. Lehet próbálkozni olcsóbbal is, de várható, hogy a meleg hatására előbb megsül, mint a tészta és (a tésztát is szétnyomva) szétreped, vagy ha kivesszük a sütőből összefonnyad.

A grissini tésztát elkészítjük és 1 órát kelni hagyjuk, míg jól megdagad (2 akár háromszorosára). Vékonyra nyújtjuk, majd csíkokat vágunk belőle. A csíkokat a virslik köré csavarjuk kissé lazán (ha a virsli dagad szétrepesztheti a tésztaspirált). A tetejét megkenhetjük egy kis olívaolajjal vagy felvert tojással, hogy szép színe legyen.
180-200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10 percig sütjük.

No Comments

Leave a Reply