Kínai szilvaszószos marha

Kínai szilvaszószos marha

Maradék főtt húsból vagy szaftos pecsenyéből percek alatt elkészíthető. Én megmaradt, puha szarvashúsból készítettem, de igazából bármilyen hússal érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

2 ek olívaolaj (én chilis fokhagymás fűszerolajat használtam)
3 marék főtt hús, vagy maradék pecsenyehús felkockázva
1 ek szójaszósz (elhagyható)
5 ek szilvaszósz  (szilvalekvár is megteszi)
1 fej vöröshagyma nagyobb szeletekre vágva
2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
2 répa vékony csíkokra vágva
2 szál újhagyma hosszabb szeletekre vágva
gyömbér (kb 3 cm-es darab) reszelve
1-2 csipet chili
ízlés szerint só,bors
esetleg pici citromlé és méz

Egy serpenyőben a forró olajon szójaszósszal és fűszerekkel roppanósra pirítjuk a zöldségeket és a húst is. Hozzáadjuk a gyömbért és a szilvaszószt és pár percig összefőzzük. Ha kell, ízesítjük citromlével és mézzel is.

Rizzsel tálaltam.

No Comments

Leave a Reply