Kókuszos ananászos csirke

Kókuszos ananászos csirke

Friss, egyszerre édes és savanyú és nagyon hamar elkészül. 🙂 Csirkemell helyett hallal is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell kockákra vágva
2 db nagy vöröshagyma nagyobb kockákra vágva
kb 1 hüvelykujjnyi aprított gyömbér
4 nagy ek kókuszreszelék
kevés kókuszzsír (vagy olaj)
1/2 friss ananász kockázva (vagy 1 db konzerv)
4-5dl csökkentett zsírtartalmú kókusztej (vagy főzőtejszín)
tetszés szerint fűszerek: pl. 1/3 tk chili, 1/2 tk kurkuma, 2 tk curry por, só, fokhagyma

A kókuszzsíron megpirítjuk a csirkemellet, vöröshagymát, gyömbért a kókuszreszelékkel együtt. Ha a hús puhára pirult, hozzáadjuk az ananászt és kókusztejet, végül a fűszereket. Összerottyantjuk, míg besűrűsödik. Ha híg lenne, akkor lehet még egy kis kókuszreszeléket adni hozzá.

Rizzsel tálaltam.

Tipp: Az ananásznak pucoláskor el lehet távolítani a közepét, mert az rostosabb, fásabb. Én benne szoktam hagyni, mert szeretem.

No Comments

Leave a Reply