Kolbászkrémes rudak mustáros mártogatóssal

Kolbászkrémes rudak mustáros mártogatóssal

Magyar tavaszi tekercs. 😀 Vacsorára készítettem…csak Norbi ne tudja meg, mert este 6 után ez már nagy bűn. 😀

Hozzávalók:

1cs réteslap
kb 20dkg kolbász
1 nagy főtt krumpli
1 fej vöröshagyma
10 dkg sajt
kevés olívaolaj
1 nagy pohár tejföl
mustáros mártogatós

Elkészítjük a kolbászkrémet. A kolbászt, főtt krumplit, vöröshagymát 2-3 evőkanál tejföllel összedaráljuk. A sajtot hasábokra vágjuk.

Fogunk egy réteslapot és leterítjük egy sütőpapírra. Megkenjük olívaolajjal. Olvasztott vajjal is lehet. A kalóriaértéke miatt már úgyis felesleges aggódni, akár disznózsírral is kenegethetnénk. 😀 Először a széleket kenjük le, aztán a közepét, úgy kevésbé szakad el. Ráteszünk még egy réteg réteslapot, de ezt már nem olajozzuk.
Egy csíkban elosztjuk rajta a krémet, ráteszünk egy kis sajtot, majd szorosan tekerünk egyet rajta. A 2 szélét behajtjuk és így tekerjük tovább. A végét olajjal “ragaszthatjuk” le, és ez kerüljön alulra.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a tekercseket, majd a tetejüket is megkenjük olajjal. Keverhető az olajba 1 ek pesto is, hogy szép színű legyen a tetejük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg megpirul.

Mustáros mártogatóst készítünk mellé abból a tejfölből, ami megmaradt a nagy pohárnyiból.

No Comments

Leave a Reply