Lasagne leves

Úgy szereted enni a tésztaféléket, hogy úsznak a szószban? Akkor készíts inkább levest belőle. 🙂

Hozzávalók:

kevés olaj (vagy fokhagymás-chilis olaj)
kb 50 dkg darálthús
1 vöröshagyma
1 ek fűszerpaprika
csirkehús alaplé (elkészíthető húsleves kockából is)
1 doboz paradicsomszósz (darabolt paradicsom konzervet használtam, amit ebben a receptben is)
ízlés szerit fokhagyma, só, bors, oregano
2 babérlevél
1/2 csomag tészta

sajtkrém:
1 doboz ricotta
10 dkg mozzarella
2 gerezd fokhagyma
pici só
pár rozmaring levél
ha nem elég krémes, akkor tejfölt keverjünk hozzá

tetejére:
friss bazsalikomlevél

 

Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és darálthúst. Felöntjük annyi hús alaplével, hogy kb duplán ellepje, hozzáadjuk a fűszereket és paradicsomkonzervet és összefőzzük. Hozzáadunk fél csomag tésztát és addig főzzük alacsony hőfokon, néha óvatosan kavargatva, míg a tészta megfő benne.

A sajtkrémhez aprítógépben összedaráljuk a hozzávalókat. Ha kész, a forró levesre szedünk belőle 1-2 kanállal és megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.

No Comments

Leave a Reply