Lenmagos kekszek

Nagyon sokáig eláll, így bármikor elrágcsálható 1-2 db, ha az ember megéhezik. Reggelire tökéletes tea mellé. Előnye még, hogy a lenmagban szinte alig van kalória. Sültpaprika krémmel, vagy más mártogatóssal pedig egy jó film mellé is elmegy nassolni valónak. Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg lenmag
25dkg /1 kocka/ lágy margain
2-4 ek tejföl
2 tk só
3 gerezd fokhagyma reszelve
15dkg sajt bele

tetejére:
20dkg sajt
bors
lenmag
1 tojás felverve

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Aki több lenmaggal szereti, az arányosan kevesebb lisztet tegyen bele. Diétázók a tetejéről elhagyhatják a sajtot, vagy zsírszegény sajttal is helyettesíthető. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk (kb 3 mm) és kör alakú kekszeket szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk lenmaggal, borssal, sajttal és sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen megpirulnak. Nagyon gyorsan kész, kb 10-15 perc egy kör sülési ideje.

No Comments

Leave a Reply