Matar kachori paradicsom-hagyma chutney-val

Matar kachori paradicsom-hagyma chutney-val

A matar kachori zöldborsóval töltött indiai sült tésztapuffancs. Kevés, olcsó hozzávalóból elkészíthető, de annál finomabb és különlegesebb étel. 🙂 Elkészíteni kicsit időigényes, de nem nehéz.

Én csaltam és darálthúst is kevertem a töltelékbe, csak a ragadozók kedvéért. 🙂

Hozzávalók:

tésztához:
1,5 csésze liszt (kb 15 dkg)
1/2 tk só
3 ek olaj (vagy 3 ek vaj)
kb 1/2 csésze víz

töltelékhez:
1 csésze zöldborsó
(1 csésze darálthús)
1 ek olívaolaj
1-1 tk koriandermag, körmény (mozsárban durvára törve)
1/2 tk kurkuma
ízlés szerint chili, bors, só

mártogatósnak:
paradicsom-hagyma chutney 

A töltelékhez egy serpenyőben felforrósítjuk az 1 ek olajat. Hozzáadjuk a fűszereket, kicsit megpirítjuk az olajon. Hozzátesszük a borsót (és húst) is, és puhára sütjük. Ha kész, villával szétnyomkodjuk (de a zöldséget akár géppel is pürésíthetjük) és félretesszük hűlni.

A  tészta első 2 hozzávalóját jól elkeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és fokozatosan annyi vizet, hogy összeálljon a tészta. Puha, rugalmasan nyújtható, jól eldolgozott tésztát kell kapjunk. A tésztából diónyi golyókat formázunk, amiket először kézzel meglapítunk, majd belisztezett deszkán vékony körlappá nyújtunk el. (Ha egyszerűbb, akkor egyben is vékonyra nyújthatjuk, odafigyelve, hogy ne ragadjon le, és nagyobb pohárral kiszaggathatjuk a körlapokat.)
A közepére egy kis (kb 1,5 teáskanálnyi ) tölteléket teszünk, majd összefogjuk, mint egy kis batyut. A tésztafeleslegest lecsípjük, jó lesz a következőhöz. A batyukat kézzel, tenyérrel ellapítjuk, amennyire csak tudjuk. Forró, bő olajban sütjük ki, forgatva. Felpuffadnak és szépen megbarnulnak, ropogósra sülnek.

Mártogatóst tálalunk mellé, pl paradicsom-hagyma chutney-t.

No Comments

Leave a Reply