Medvehagymás falatkák

Medvehagymás falatkák

Most, hogy medvehagyma-őrület van, megosztok majd pár medvehagymás receptet. Kezdve egy-két tálalási ötlettel, amihez sütni, főzni sem kell.

Medvehagymás falatkák:

Kiválogatunk pár nagyobb méretű medvehagyma levelet, ebbe fogunk csomagolni. Levágjuk a szárukat. A szárakat és pár vékonyabb hagymát kiválogatunk és felaprítjuk. Tetszés szerint szendvicskrémbe, sajtkrémbe vagy túrókrémbe keverjük. (pl. ezt a túrókrémet használhatjuk) Én light túró, joghurt, fűszerek, aprított medvehagyma és kevés bacon kocka összekeverésével készítettem a krémet.
Fogunk egy nagy levelet, a közepébe teszünk 2 tk krémet és balról-jobbról behajtjuk. Egy másik levelet keresztben is ráhajtunk, hogy kocka alakú falatkákat kapjunk. 1 levél felhasználásával is készíthetjük nem hajtva, hanem hengerbe feltekerve.
A leveleknek a fonákját töltsük, tehát összehajtva a levelek színe legyen kívül. Nem csak esztétikai okokból, hanem mert a levél erezete errefelé könnyen tekeredik, visszafelé pedig törik.

Medvehagymába, sonkába tekert grissini:

Volt itthon egy doboz grissini. (De otthon is elkészíthetjük, hosszú, ropi szerű rudacskákat süssünk.)
Egy vékony sonka szeletet lefedünk egy medvehagyma levéllel és megkenjük vékonyan szendvicskrémmel, sajtkrémmel  vagy margarinnal. Rátesszük a grissinit és spirálisan feltekerjük. A krém miatt szépen odaragad.

No Comments

Leave a Reply