Mogyorós csirke

Mogyorós csirke

Aki szereti a mogyorót és mogyoróvajat, annak ízleni fog ez a pikk-pakk elkészíthető csirkemell.

Hozzávalók:

2 ek olaj
2 ek szójaszósz
2 ek méz
1 db vöröshagyma csíkokra vágva
1 db répa csíkokra vágva
1 hüvelykujjnyi gyömbér apró csíkokra vágva
2 tk madras curry fűszer

páchoz:
60 dkg csirkemell kockákra vágva
ízlés szerint só, bors
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
2 dl tej (elhagyható, de puhább lesz a hús, ha ebben pácoljuk)

2-3 dl tejszín (ha tej is volt a pácban, akkor kevesebb kell)
3 ek mogyoróvaj
10 dkg földimogyoró
chili pehely

tetejére:
1 db újhagyma apróra vágva

A hagymát, répát, gyömbért egy nagy serpenyőben vagy wokban az olajon, szójaszószon és mézen roppanósra pirítjuk pár perc alatt, curryvel fűszerezzük. Kivesszük egy tányérra, a serpenyőbe dobjuk a pácolt csirkemellet és megsütjük. Ha kész, visszaöntjük rá a zöldségeket. (Azért kell kivenni, majd visszatenni, hogy ne főjön szét, ropogós maradjon.)
Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a mogyoróvajat és földimogyorót, majd fűszerezzük chilivel. Pár percig összefőzzük, míg a szaft besűrűsödik.

Rizzsel vagy rizstésztával tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply