Padlizsán szendvics és padlizsán tekercsek

Kenyér helyett padlizsánból is készíthetünk szendvicseket. Alacsony kalóriatartalmú, ha a tölteléknek nem zsíros sajtot, húst választunk. (pl. csirkesonka, feta, light mozzarella) Könnyű vacsora, vendégváró, előétel, de rizzsel akár ebédre is készíthetjük.

Hozzávalók (8 db-hoz):

1/2 nagyobb méretű padlizsán
feta krém 15 dkg fetasajtból – joghurt nélkül (hogy ne legyen híg), 1/2 aprított lilahagymával elkeverve
(vagy tetszés szerint sajtkrém, medve kockasajt)
10 dkg csirkemell sonka (vagy bacon)
kevés olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Szendvicsek:
A padlizsánokat vékony karikákra vágjuk és lesózzuk. Hagyjuk pár percig, amíg kiereszti a keserű levét, majd lemossuk, konyharuhán szárazra lecsepegtetjük. Megkenünk 2 db-ot vékonyan fetakrémmel, beleteszünk 1 szelet csirkesonkát és összefordítjuk. Megspricceljük olívaolajjal, borsozzuk és serpenyőben (vagy sütőben) mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tekercsek:
A padlizsánokat hosszú, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk. Hagyjuk pár percig, amíg kiereszti a keserű levét, majd lemossuk, konyharuhán szárazra lecsepegtetjük. Megspricceljük olívaolajjal és serpenyőben (vagy sütőben) pár perc alatt pirosra sütjük. Megkenünk 1 db-ot vékonyan fetakrémmel, beleteszünk 1,5 szelet csirkesonkát és a keskenyebb végétől kezdve a szélesebb felé haladva feltekerjük.

2 db kb 200 kcal.

No Comments

Leave a Reply