Paradicsom-hagyma chutney

A chutney indiai eredetű fűszeres ‘lekvár’. Könnyű elkészíteni és a hozzávalóktól variálásával sok változatot összedobhatunk. Sajtok, húsok, zöldségek, ropogós tésztafélék mellé használják mártogatósnak. Én indiai töltött sült tészta mellé készítettem.

Hozzávalók:

1 ek olaj
1 hagyma
2 paradicsom
1 tk mustármag
1-1 tk kömény és koriandermag mozsárban durvára törve
1/2 tk chili
só, bors ízlés szerint

Egy serpenyőben a a forró olajhoz adjuk a fűszereket é megvárjuk míg ‘kipattognak’. Beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot is és az egészet addig sütjük, míg lekvárszerű állaga lesz. Ha valaki sűrűbben szereti, elég ha egy villával összenyomkodja, én aprítógépben szoktam apróra darálni, mert úgy szeretem, ha szósz-szerű.

 

No Comments

Leave a Reply