Parajos húsos canelloni

Hozzávalók:

kb 15db canelloni tészta
1/2 kg darált pulykahús
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 doboz fagyasztott parajpüré /kb 200g/
2dl (1 doboz) főzőtejszín
20 dkg sajt
1/2 teavaj
1 bögre víz
2ek liszt
ízlés szerint  só, bors

A tésztát forró, sós vízben pár percig előfőzzük /félig kemény maradjon/. A darálthúst kevés olajon az apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal megpirítjuk. Felöntjük a főzőtejszín 1/3-ával, hozzátesszük a parajpürét és rányomjuk a fokhagymát. Kb 5 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, elkészítjük a sajtszószt.

A serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a maradék főzőtejszínt és 10dkg reszelt sajtot. Ha felolvadt a sajt és elkeveredett, 1 bögre hideg vízben  jól elkeverünk 2 csapott evőkanál lisztet, és ezzel felöntjük. Sűrűn kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk. Tehetünk bele 1-2 evőkanál ruccola pestot is.

Ha kihűlt a parajos hús, kiskanállal a tésztákba töltjük, és kivajazott tepsibe rakosgatjuk. A tetejét meglocsoljuk a sajtszósszal, és megszórjuk a reszelt sajt másik felével. Sütőben addig sütjük, míg megpirul a teteje.

No Comments

Leave a Reply