Pikk-pakk chilisbab
Mivel konzervből készül, így szinte percek alatt összedobható ez a chilisbab.
Hozzávalók:
2 ek olaj (én chilis-fokhagymás fűszerolajat használtam)
30-50 dkg darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab (vagy chilis bab)
1 konzerv kockázott paradicsom (vagy kb ennyi friss)
1 csapott ek őrölt pirospaprika
ízlés szerint só, bors, chiliszósz vagy chilipehely, oregano
esetleg 1-2 dl vörösbor (elhagyható)
Az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és húst. Felöntjük a borral és megvárjuk míg elforr az alkoholtartalma. Hozzáadjuk a konzerveket, a fűszereket és jól összerottyantjuk.
Rizzsel, tortillával, lepénnyel vagy kenyérrel tálaljuk.
No Comments