Pizza múmiák

Felteszek néhány ismert horrorsüti és snack receptet halloween alkalmából. Hátha szeretnétek meglepetést okozni, betoppanni velük egy buliban vagy csak otthon a családnak, gyerekeknek. 🙂 Könnyen elkészíthetőek és igyekeztem úgy válogatni, hogy egyféle tésztából, kevés erőfeszítéssel rögtön többfélét is lehetőségetek legyen elkészíteni.

Először is, íme néhány minipizza múmia pizzaszósszal. De ugyanebből a tésztából készíthetsz rögtön hotdog múmiákat vagy csontokat is.

Hozzávalók (mérettől függően kb 12 db-hoz):

grissini alap tészta (tulajdonképpen pizzatészta)
pizzaszósz, (pépes) paradicsomszószból is készülhet a darabos helyett
kb 20 dkg keményebb sajt vékony, hosszú csíkokra szeletelve
pár szem olívabogyó

A grissini tésztát elkészítjük és 1 órát kelni hagyjuk, míg jól megdagad (2 akár háromszorosára). Vékonyra nyújtjuk. Kicsit vékonyabbra kell nyújtani, mint amilyennek a végeredményt szeretnéd, mert a sütőben még kétszeres vastagságúra is dagadhat. Kerek formával kivágjuk belőle a minipizza lapokat. (Ha nincs, akkor egy nagyobb csészével.)
– Ezeket a pizzalapokat kerek kenyér-, baguette szeletekkel is lehet helyettesíteni, ha még gyorsabban szeretnél végezni a sütéssel!

Az elkészült pizzalapokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a pizzaszósszal és díszítjük a sajttal, olívabogyóval. 180-200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A maradék pizzaszósszal tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply