Pizzás koszorú
Egyszerű pizzatésztából és pizzakémből készül, csak egy kicsit már formában sütjük meg, mint a pizzát. 🙂
Hozzávalók:
tésztához:
1/3 élesztő
1/2 kg liszt
3 ek olívaolaj
bazsalikom, oregano
1 csapott tk só
1/2 bögre meleg víz1 műzlistálnyi pizzaszósz
4 db virsli
20 dkg sajt
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a fűszereket és sót. Hozzáadjuk az olívaolajat és (géppel) gyúrás közben fokozatosan adagolva hozzá a vizet összegyúrjuk. Meleg helyen letakarva pihentetjük, míg megkel. Ha kész, lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk.
Megkenjük a pizzaszósszal, megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával és a szélére egy sávban sorbarakjuk a virsliket. Ezen a végén kezdve feltekerjük és kb 2 centinként bevágjuk, mintha felszeletelnénk, de az egyik oldalán nem vágjuk át teljesen.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük át, úgy, hogy koszorút formázzon. A végét hajtsuk az eleje alá és minden szeletet döntsünk meg egy kicsit, hogy szétnyíljon a koszorú a vágások mentén. A tetejére szórjuk rá a maradék sajtot.
Előmelegített sütőben süssük, míg a teteje megpirul.
No Comments